Prenova podstrehe

Prenova podstrehe večinoma obsega vgradnjo strešnih oken, izolacijo strehe, oblaganje z mavčno kartonskimi ploščami in beljenje. Če dodamo še elektro in vodovodne inštalacije, ter talne obloge, lahko neizkoriščeno podstrešje preuredimo v udoben bivalni prostor.
Predno se lotimo ureditve mansarde, natančno pregledamo podstrešni prostor in preverimo ali je primeren za predelavo v bivalni prostor. Poglavitne lastnosti podstrešnega prostora, ki jih mora imeti so: ustrezna višina prostora, ustrezen dostop do podstrehe in dovolj razpoložljivega prostora brez ovir.

Eden najpomembnejših postopkov prenove mansarde je ustrezna in pravilno izdelana izolacija strehe. Za izolacijo se največkrat uporabi kameno volno, ki je ekonomična, požarno varna in obenem enostavna za polaganje (zapolni vse odprtine).

V kolikor v mansardi še niso napeljane inštalacije, jih je seveda potrebno izdelati na novo. V tem primeru je pomembno, da se pri načrtovanju nove napeljave čim bolj oziramo na pozicijo obstoječih odtokov v spodnjem nadstopju.