Polaganje PVC tlakov

Vinilne talne obloge so poceni in trpežne, polaganje pa izvajamo plavajoče ali pa z lepljenjem na podlago. Vinilna talna obloga je sicer zelo trpežen material, vendar pa je za trajnost in pričakovano življenjsko dobo pomembna kakovost materiala, način izdelave in kakovost polaganja.

Kakovostne vinilne talne obloge so obdelane s posebno površinsko obdelavo, ki zagotavlja zaščito in jih naredi še bolj trpežne in odporne na praske ali madeže. Vlaga, mraz ali vročina ne bodo spremenili videza vinila, zaradi svoje vzdržljivosti pa so odlična izbira tudi za bolj obremenjena območja in ne potrebujejo veliko vzdrževanja.

V večini primerov je potrebno pred montažo vinilnega poda odstraniti obstoječo talno oblogo, trdne vinilne plošče pa se lahko namestijo neposredno na keramične ploščice, parket, ladijski pod, ipd. Pred polaganjem poskrbimo, da so tla suha, čista in ravna.

Vinil v roli lahko položimo na linolej, vendar morajo biti tla brez razpok in predhodno očiščena, v primeru polaganja na plošče pa je potrebno površino najprej izravnati z izravnalno maso, da se ne vidijo spoji plošč. Obstajajo trije glavni načini polaganja: brez lepljenja, napol ohlapno polaganje (na tla se pritrdi z dvostranskim lepilnim trakom po robovih) ali z lepljenjem (uporaba lepila na vodni osnovi).

Vinil na klik omogoča enostavno in hitro montažo, plošče lahko lepimo na podlago ali pa le polagamo na posebno nedrsečo podlago. Zaradi nizke višine je posebej priljubljen za polaganje na obstoječ pod pri obnovah ali pa za pode s talnim gretjem. Ker je odporen na vlago in obrabo, ga lahko polagamo tudi v kuhinji ali kopalnici.

Vinilna tla niso le elegantna in enostavna za namestitev, enostavna so tudi za čiščenje in vzdrževanje.
Pri izbiri najboljšega poda za vaše stanovanje ali poslovne prostore vam svetujemo in vam pomagamo do optimalne odločitve.