Polaganje keramike

Ploščice se delijo na notranje, zunanje, talne in stenske in so različnih dolžin, širin in debelin. Pred izbiro ploščic je potrebno upoštevati tudi odpornost proti udarcem, zmrzovanju, madežem, kemikalijam…, odvisno od lokacije površine polaganja. Pomembna je tudi vrsta podlage, na katero se bodo ploščice polagale. Podlaga mora biti ravna oziroma jo izravnamo z izravnalno maso.

Keramične ploščice se lahko polagajo le na suhe in čiste površine, zato površino pred pričetkom polaganja temeljito očistimo in posušimo. Na tako podlago nato nanesemo temeljni premaz, ki zmanjša vpojnost podlage. V kopalnici ali podobnih mokrih prostorih je potrebno podlago predhodno še zaščititi z vodotesnim premazom. Keramične ploščice polagamo na lepilo, ki se mora po končanem polaganju sušiti najmanj 12 ur, nato položene ploščice zapolnimo še s fugirno maso, kotne, dilatacijske in priključne fuge pa zatesnimo s silikonom.

Polaganje keramike je posebna storitev, saj boste keramiko gledali več deset let. Z našim znanjem in izkušnjami vam položimo keramiko po vaših željah in zahtevah, da jo boste še leta in leta občudovali. Poleg kvalitetnega svetovanja pri izbiri materiala boste navdušeni tudi nad našo strokovno izvedbo. Polaganje keramike se lotimo vse od kopalnic, kuhinj, stopnišč, hodnikov, tal, sten in še kaj.